Menu Sluiten
Mijn naam is Gerry van Roosmalen. Ik werd geboren in Helmond op 11 september 1963. Een paar maanden later verhuisde ons gezin naar Veghel waar ik opgroeide. Als 6 jarige kwam ik voor het eerst enigszins zij het zijdelings in aanraking met de fotografie. Gewapend met de box camera van mijn vader trok ik er met twee van mijn broers op uit om foto’s te maken. 

Toen ik 12 werd was het tijd voor mijn eerste eigen camera. Na lang sparen werd ik de trotse eigenaar van een Kodak Ektra 12 pocketcamera. Met veel plezier fotografeerde ik alles om me heen. Dat plezier verdween toen ik een keer mijn foto’s kwam ophalen bij de fotograaf, en hij mij vertelde dat het geen foto’s waren maar kiekjes. Teleurgesteld maar ook uitgedaagd kocht ik niet veel later mijn eerste spiegelreflex camera. Gewapend met die stoere camera voelde ik mezelf een hele fotograaf, al maakte ik eerlijk gezegd nog steeds kiekjes.
Door veel te experimenteren leerde ik mezelf afdrukken te maken in mijn eigen Doka. 

Geïnspireerd en vaak geëmotioneerd door het werk van andere fotografen kwam bij mij de vurige wens die zelfde gevoelens door mijn creaties in de fotografie ook bij andere los te maken. 

Na wat omzwervingen in het bedrijfsleven besloot ik dan ook in het jaar 2000 het roer radicaal om te gooien en helemaal voor de fotografie te gaan. Ik schreef mezelf in bij de fotovakschool te Apeldoorn waar ik in 2004 afstudeerde met als specialisaties portret en reportage.
In 2006 legde ik mij toe op documentaire fotografie. Mijn eerste documentaire project kwam toevallig tijdens een vakantie in Groenland op mijn pad. Niet de landschappen waarvoor ik ging, maar de bewoners van het plaatsje Tasiilaq en hun toekomstperspectief zette mij op het spoor van mijn eerste boek: Waarom Groenland…

Mijn tweede boek verscheen in 2012 en ging over mijn grote liefde IJsland. Het boek met de titel: “Ode aan IJsland” is gevuld met veel foto’s van mijn favoriete plekjes in dit magische land van vuur en ijs. In de teksten beschrijf ik de impact die de landschappen op mij maakte toen ik zelf de eerste keer oog in oog stond met deze fascinerende wonderen der natuur.

In Sint Oedenrode houd ik mijzelf in opdracht vooral bezig met portretten, reportages en productfotografie. Daarnaast experimenteer ik graag met nieuwe technieken in het kader van “vrij werk”.

Voor landschapsfotografie voel ik mij vooral aangetrokken door de Arctische gebieden in het bijzonder IJsland. Sinds 2011 organiseer ik ook regelmatig fotografie reizen naar dit land waar je onder het genot van het IJslandse landschap meer leert over fotograferen, maar ook over het land zelf.

Op Facebook is een speciale pagina voor One Eye Art. Updates van deze site worden via Facebook gecommuniceerd.